Hölgyklub

2014 október 11

Récevadászat Bőszénfán

2014. október 11-én egy régóta várt, közös klubvadászatunk valósult meg, Nagy János,  a Bőszénfai Szarvasfarm igazgatója meghívásának köszönhetően. Igazi vadászlázzal telítődve készültünk a récevadászatra, annál is inkább, mert közülünk többen még nem vettek részt hasonló vadászaton.

Vénasszonyok nyarát idéző színpompás őszi nap volt. Reggel 8:30-kor találkoztunk Bőszénfán, a Szarvasfarmon. Rövid üdvözlést követően a vadászterületre autóztunk, ahol Németh Sándor hívatásos vadász kürtjele récevadászatra invitált bennünket. Nagy János igazgató úr üdvözölte a vadászhölgyeket és a megjelent vendégeket, majd fegyelmezett vadászatra, egymás testi épségének megóvására hívta fel a figyelmünket. Szabó József segítségével elfoglaltuk lőállásainkat a stégeken, illetve a tóparton. Lőkészségünk több hibázást is eredményezett, de volt bőven "totty " is, ugyanis sok vadkacsa került terítékre, köszönet a segítőknek, valamint a kiválóan apportírozó kutyáknak, /Frida és társai/.

Az első közös vadászatunk 15 fős létszámmal, élményekben gazdag és vadászias volt. Ezt követően teríték, avatás, tisztelet a vadnak rituálé vette kezdetét, melynek megszervezéséért és lebonyolításáért köszönet Kemenszky Péternek, Sm-i fővadásznak, aki jelenlétével megtisztelte, valamint emelte a színvonalát e szép napnak. Tőkésrécevadásszá válásunk jó hangulatú, humoros volt és emlékezetes marad. Vendéglátóink szervezésében traktoros túrán vettünk részt, melynek során lehetőség nyílt a zselici dombok között, a táj szépsége mellett a vadállomány megtekintésére. Az egyik tenyészkertben a gímszarvasok látványa, valamint Nagy János igazgató úr előadása lenyűgöző élményt jelentett.

A kirándulás végén Fenyvesi Istvánnak köszönhetően dámszarvas ebéd várt minket. A desszertről mi Kockások gondoskodtunk. Az ebéd elköltése, az élmények felidézése után az ajándékba kapott zsákmányunkkal, kalapemeléssel búcsúztunk egymástól és vendéglátóinktól.

Köszönet Nagy János igazgató úrnak a meghívásért, a profi szervezésért, amivel lehetővé tette

ezt az eredményes társasvadászatot.

A vadászattal együtt töltött szép nap ismét a Somogyi Vadászhölgyek Klubja összetartozását erősítette.

 

Read 260 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés