Vadászszövetség

Miért előny egy vadászatra jogosultnak, ha tagja a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének?

- A Szövetség vezetése a tagjai akaratát egységesen képviseli, mind az OMVV-ben, mint országos szervezetben, mind a törvényalkotás, jogszabályi véleményezés, mind pedig a megye vadgazdálkodását illetően.
- A tagok elsőként értesülnek az őket érintő jogszabályi változásokról, amely nem csak a szakmai kérdésekkel kapcsolatos, hanem az egyesület életet, az adó és számviteli szabályok változását is érinti.
- Ezzel kapcsolatosan a Szövetség rendszeres továbbképzéseket szervez tagjainak, mind a vadászatot szakirányítók, mind pedig a gazdasági, könyvelési, számviteli feladatokat végző érintettek részére


- A továbbképzések terén a Szövetség rendszeresen együttműködik a vadászati hatóság, az állategészségügyi- és az adóhatóságok képviselőivel.
- A Szövetség – felismerve, hogy a Vadászkamara az egyéni vadász érdekeit képviseli és államigazgatási feladatokat végez - a vadászatra jogosultakkal, mint tagjaival kommunikál.
- Szoros kapcsolatot ápol a Vadászkamarával – részben azonos a vezetés is – és törekszik az egységes vadászati érdekképviseletre a megyében.
- A Szervezetünktől 2 szakember tagja a Vadgazdálkodási Tanácsnak Somogyban, ahol a Szövetség markánsan képviseli tagjait, különösen a vadgazdálkodási tervek jóváhagyásának témakörében.
- Rendszeresen hallatja hangját és fórumokat szervez a vadkárokkal kapcsolatosan, tagjait képviseli a méltatlan vadkárbecslési eljárások esetében.


- A vadászati hatósággal és a Kamarával együttesen vizsgálja felül a vadkárbecslők éves listáját és véleményezi azt.
- A Kamarával közösen (honlap, hírlevél) kommunikál a Somogy megyei vadászokkal.
- Immár két évtizede rendezője és tulajdonosa a megyei vadásznapok rendezvénynek, társszervezője a megyei vadászbálnak
- Sikeresen szervezi és bonyolítja az Állami vadászvizsga előkészítő tanfolyamokat, együttműködésben a vizsgáztatást végző Vadászkamarával.
- 4. éve végzi és koordinálja az Országos Szalonka Monitoring Programmal kapcsolatos teendőket.
Tagjai és új belépői a szervezetben eltöltött idő arányában részesülnek vagyonából.
Egyszeri belépési díj jelenleg 50 000.- Ft.

ELÉRHETŐSÉG

Somogy Megyei Vadászok Szövetsége

7400 Kaposvár, Zárda u. 18.

Telefonszám

82/526-287

E-mail

sm.vad.szov@gmail.com

© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések