Hölgyklub

2018 szeptember 25

Vadgasztronómia Örökös Bajnokai

A házigazda Kaposvári Egyetem immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Kaposvári Állattenyésztési Napokat. A hagyományosan minden év szeptemberében tartandó kiállítás és vásár szerves része a Vadgasztronómiai Nap és Főzőverseny, ahol a Somogyi Vadászhölgyek minden évben megmérettetik magukat a médiák csapataival. Az idei évben is lelkesen készültek a hölgyek, hogy most is valami újat tudjanak mutatni a zsűrinek és a csapatoknak. A versenyszabályok szigorodtak, így ebben az évben minden főzésre jelentkező csapat öt kiló vaddisznóhúst kapott, amiből  az indulók kedvükre készíthették el az étkeket, amelyeknek nemcsak az ízét zsűrizték, hanem a tálalását is. Tizenegy csapat ragadott fakanalat, s a Borbás Marcsi vezette zsűri pontozta a remekműveket. Az eseményen különleges vadétkek készültek, akadt, aki vadpástétomot, tárkonyos ragut és apró pecsenyés ínyencséget készített, mások dödöllés vaddisznó paprikással pályáztak a győzelemre.

A Vadászhölgyek tagjai kora reggeli érkezést követően munkához láttak és a már tradíciónak számító katonai sátor alatt igazi különlegességgel készültek az idei versenyre. A menü előétele: vaddisznóérmék vargányával, diós-fűszeres tésztával, csipkebogyó lekvárral. Ezt követte az egyedi vaddisznókolbász, melyet a hölgyek helyben töltöttek, majd főételként palacsinta batyuba bujtatott vaddisznóragut tálaltak tejfölös somogyi gánicával. S mialatt elkészültek a fenséges vadételek, addig a desszertként tálalt házi rétes is a tányérra került. Természetesen nem maradhatott el a kísérőként felszolgált noha szőlőből készült pálinka és bor sem. A szívvel-lélekkel készült étkek megkoronázása a tálaláshoz használt  gyönyörű vadász motívumokkal díszített tányérok, evőeszközök és szalvéták. A somogy megyei vadgasztronómia szempontjából kiemelkedő jelentőségű versenyt idén is kiemelkedő eredménnyel zárták a Somogyi Vadászhölgyek. A minden évben kimagasló minőségű ételek készítéséért és tálalási teljesítményért A Vadgasztronómia Örökös Bajnokai címet adományozott a három tagú zsűri a vadászhölgyeknek. 

A versenyre készült ételek megálmodója és elkészítője, főszakácsa, a Vadászhölgyek és a Vadgasztronómia Örökös Bajnoka, Szabó Lászlóné, Klári. Köszönjük áldozatos munkáját!

 

Bíró Eszter

 

Read 234 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés