Aktualitások

2020 április 03

Tájékoztatás

A koronavírus terjedése következtében kialakult járványügyi helyzetben az OMVK Somogy megyei Területi Szervezetének és a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének éves programtervét módosítani kellett az alábbiak szerint:
1. A Kamara és a Vadászszövetség Zárda u-i irodájában az ügyfélfogadás, személyes ügyintézés 03.16-tól határozatlan időre szünetel.
2. A szokásos, áprilisra tervezett "Vadászok természettakarítási akció"-ja elmarad.
3. A 2020. június 6-ra tervezett Megyei Vadásznap - amelyet előzetes terveink szerint a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiummal közösen szervezünk - későbbi időpontra, halasztásra került.
4. Bizonytalan időre felfüggesztésre került a hivatásos vadászok egészségügyi vizsgálatainak 2020-ra áthúzódó terminusa.
5. Egyelőre felfüggesztésre kerültek a Szövetség által szervezett vadászvizsga előkészítő tanfolyamok, amelyeket a veszélyhelyzet elmúltával folytatunk.
6. A Kamara küldöttgyűlésének és a Szövetség megyei választmányi ülésének szokásos, májusi időpontjai egyelőre még bizonytalanok.
7. A két szervezet elnökségei üléseiket pillanatnyilag elektronikus kommunikáció formájában tartják.
8. A hivatásos vadászok éves kötelező továbbképzése nem a szokásos májusi, hanem későbbi időpontban kerül megtartásra.
9. Egyelőre a vadászvizsgák is felfüggesztésre kerültek
10. Bizonytalan a nyár eleji (június) szokásos ragadozógyérítési programunk, amelynek időpontja tolható, ugyanígy a megyei hivatásos vadász versenyé is.

Bízunk benne, hogy a járványügyi helyzet mihamarább normalizálódik és az életünk visszazökken a normális kerékvágásába. A fenti elmaradt, vagy elhalasztott programok közül mindegyik pótolható! Addig is bármilyen változásról, aktualitásról folyamatosan tájékoztatjuk Tagjainkat és Tagszervezeteinket.

Vadkár: A vadászatra jogosultaknak most nagyon fontos, hogy a megváltozott körülményekhez igazítva a gazdákkal való kommunikációban ki kell térni arra, hogy a korábbi gyakorlat (amely szerint legtöbb helyen csak a vadászatra jogosult vett részt mindeddig a károk megelőzésében és elhárításában) nem tartható a továbbiakban. A kijárási korlátozás ugyan nem érinti a hivatásos vadászok munkavégzését, vagy sportvadászaink egyéni-, ill. vadkár elhárító vadászatait, viszont idősebb (65 év feletti) vadásztársainktól az idei kukoricavetések idején bizonyosan nem várható el az aktív közreműködés.
Javasoljuk a vadgazdálkodók felé, hogy írásban vegyék fel a kapcsolatot a földhasználókkal és az idei évben kérjék meg őket a károk megelőzése és elhárítása terén az aktív, Vtv.-ben előírt közreműködésre!
Tájékoztatjuk a T. Vadászatra jogosultakat, valamint kamarai Tagjainkat, hogy 2020. február 20-án a NAK Somogy Megyei Szervezete, valamint az OMVK Somogy megyei Területi Szervezete közös konferenciát szervezett a megyei gazda- és vadásztársadalom részére "Az agrárium és a vadgazdálkodás összefüggései és közös pontjai" címmel, ahol a fent említetteknek megfelelően tájékoztattuk a földhasználói oldalt ezirányú kötelezettségeikről!

Mindannyiuknak kitartást és jó egészséget kívánva:

Vadászkamara és Vadászszövetség elnökségei

Read 165 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés