Aktualitások

2019 április 17

Természettakarítás 2019

Vadászok tavaszi természettakarítási akciója Somogyban


A Somogy megyei Vadászkamara és a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének felhívására a Völgyhíd Vadásztársaság tavaly szervezte meg az első természettakarítási akciónapját. Az akkor szerzett tapasztalatokra alapozva az idén, immár második alkalommal, a TE SZEDD országos akcióhoz is csatlakozva, a lombfakadást megelőzve, március hónapban végeztük e hasznos tevékenységet. A résztvevők száma is bővült. A Balatonszárszói Általános Iskola lelkes tanulóihoz, tanáraihoz most a balatonföldvári Gróf Széchenyi Imre Általános Iskola nebulói, tanárai is csatlakoztak, így a szülőkkel, az önkéntes civilekkel és a VT tagokkal kiegészülve a létszámunk elérte már a 60 főt.

A 2019. évi akciónk során a következő helyszínek megtisztításán dolgoztunk, ahol mintegy 105 zsáknyi kommunális hulladék mellett hasonló mennyiségű egyéb szemetet (gumi, elektronikai hulladék, vas, stb.) gyűjtöttünk össze:

•    Balatonszárszón, az Ebhegytől az Almahegy fele,
•    Szóládon, az Arany János utca végén,
•    Szóládon, a Középső horog utolsó pincéjétől kelet fele,
•    Szóládon, a volt szennyvíz leeresztőhöz bevezető út mentén,
•    Kőröshegyen, a Persevölgye-dülőben,
•    Szántód-Kőröshegy közút mentén, a Szántód - Dencs Tüzép szakaszon,
•    Kőröshegy, Hosszúrétre levezető földút mentén,
•    Kőröshegyen a Hídmérnökségi teleptől az autópálya északi oldalán vezető szervizút mentén,

Mivel e téren több évtizede elhanyagolt külterületeket örököltünk, ezért az eljövendő tavaszokon szeretnénk természettakarítási akciónkat tovább folytatni. Mindemellett a megtisztított területeken a megelőzés céljából figyelem felhívó táblákat is kihelyezünk, és az itt – szerencsére egyre ritkábban megjelenő hulladékot – hivatásos vadászunk azonnal összegyűjti, hogy a ragadós, rossz példát megszüntesse.

Ez úton is szeretnénk megköszönni minden önkéntes résztvevőnek, szervezőnek a példamutató, közösséget kovácsoló, „Tiszta Magyarországért” végzett munkáját!

Völgyhíd VT

 

Read 147 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés