Hölgyklub

2018 június 02

Ismét összefogtak a vadászhölgyek a gyermekekért

A somogyi vadásztársadalom életében kiemelt rendezvénynek számít a megyei vadásznap. Az idei évben is a barcsi Dráva Völgye Középiskola vállalta a rendezvény lebonyolítását, melynek Középrigóc festői környezete adott otthont. 

A vadászhölgyek a nagy nap előtt többször találkoztak, beszélgettek, terveztek. Egy ilyen rendezvényen a Fenyvesi család otthonában állt össze a végső feladatelosztás, és persze a receptek egyeztetése, hogy ki milyen süteménnyel készül a június 2-ai Vadásznapra. 

Több helyszíni egyeztetést és utánajárást követően döntött úgy a közösség, hogy az idei évben süti adományainkkal a barcsi Deák Ferenc Általános Iskola tanulóit szeretnénk támogatni. Az iskola nagy figyelemmel és megtisztelve hallgatta Szabó Lászlóné szavait, amikor is megtudták, hogy tanulóiknak szeretnénk adni a Somogy Megyei Vadásznapon kínált süteményeinkért kapott adomány összegét.

A hölgyek ismét a lehető legtöbbet tettek azért, hogy a vendégeknek különlegesebbnél különlegesebb és finomabb süteményeket kínáljanak. Az asztalok roskadásig teltek süteménnyel. A nap végére pedig, a gyűjtődoboz is megtelt adománnyal. A rendezvény végén az iskola képviselőjének mintegy 160.000.- forintot adtunk át, melyből az iskola udvarát új játékokkal fogják megtölteni, hogy a gyerekek minőségi, biztonságos, új játékokkal játszhassanak.

Az adománygyűjtés mellett kiegészítő programként Gyermek Lövészversenyt hirdetett a Somogy Megyei Vadászkamara, a szervező iskola és a Somogy Megyei Vadászhölgyek Klubja. Geges Istvánné és Kisvajda Gabriella reggeltől késő délutánig várták a gyerekeket, a lövészet helyszínén. A versenyre nagyon sokan neveztek és érdeklődtek a légpuska lövészet iránt. A helyezettek serleg és oklevéljutalomban, valamit a hölgyek által összeállított ajándékcsomagban részesültek. Gratulálunk minden résztvevőnek!

A vadászhölgyek másik kiemelt feladat, hogy a szervezők által meghirdetett főzőversenyen is részt vegyenek és szokásukhoz híven a legjobbat és azt a legelegánsabb módon, ahogy azt egy vadételhez illik, tálalják a zsűri asztalára. Az idei évben is Szabó Lászlóné vállalta a megmérettetést kuktáival: Tálos Tímeával és Gábor-Molnár Beátával. Az előétel: Vadásznapi bőségzavar: vaddisznósonka, fürjtojás, szarvas pástétommal és pirítóssal volt. Főételként pedig, tárcsalapra szelídített muflon jerkecomb került a tálra, erdei gombás házi metélttel, valamint vaddisznó szűz bacon köntösben aszalt szilvával friss salátaágyon. A zsűri tetszését ismét sikerült elnyerni, mind az ételek ízvilágában, elkészítésének módjában, mind pedig tálalásban az abszolút különdíjat hoztuk el, amely számunkra és a bírálók számára is mindig azt jelenti, hogy ételeink mindig jobbak és többek a versenytársakétól. Bár el kell, mondjuk, hogy egyre nagyobb a kihívás, egyre ügyesebb és jobb a mezőny, de a mi főszakácsunk, Klári mindig meg tudja lepni a zsűrit ötletivel, ízvilágával, ételeinek textúráival. Büszkék vagyunk, hogy a Somogyi Vadászhölgyek Klubját szívvel, lélekkel képviseli minden rendezvényen.    

Szeretnénk köszönetünket kifejezni a rendezvény házigazdáinak a Somogy Megyei Vadászkamarának támogatásukért, segítő együttműködésükért.

 

Read 235 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés