Hölgyklub

2015 máj. 30

Somogy Megyei Vadásznap Somogyzsitfa-Szőcsénypusztán

Az idei évben az Országos Magyar Vadászkamara Somogy megyei Területi Szervezete és a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége immáron sokadik alkalommal rendezte meg a Somogy Megyei Vadásznapot, amelynek újra a somogyzsitfai Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium impozáns területe adott otthont.

A számos kiállító mellett a Somogyi Vadászhölgyek Klubja az idei ében is a Vadászok utcájában kapott helyet, ahol bemutathattuk eddigi sikeres tevékenységünk eredményeit, a támogatásokat igazoló Adományleveleket, elismeréseket. A hölgyek másik kiemelt feladata volt, a „Vadászok a civilekért” véradó mozgalom támogatójaként véradásra ösztönözni a programra kilátogató vendégeket és az ifjú vadászokat.

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a vadászok főzőversenyét, ahol a számos induló csapat mellett mi, somogyi vadászhölgyek is képviseltettük magukat. A bográcsokban sokféle vadgasztronómiai különlegesség készült, a vadászhölgyek és férjeik ezúttal vaddisznópörköltet főztek rókagombával, köretnek pedig gánicát ajánlottak. Ételkülönlegességünk a zsűri tetszését is elnyerte, amelynek megfelelően az előkelő második helyezést értük el.

A nap során az újonnan, és a korábbi években vizsgázott és avatott vadászhölgyek közül többen jelezték csatlakozási szándékukat a klubhoz, látva közösségünk önzetlen munkáját, így újabb tagokkal bővült a Somogyi Vadászhölgyek Klubja.

 

Fenyvesi Istvánné, Bartal-Kovács Judit

Read 227 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés