Hölgyklub

2014 szeptember 27

KÁN

A Somogyi Vadászhölgyek Klubja idén szeptember 27-én másodszor léphetett a nagy nyilvánosság elé a Kaposvári Egyetem által, a Pannon Lovasakadémia területén rendezett VIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok keretein belül szervezett Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai napon, melynek moderátora Kemenszky Péter az OMVK Somogy-megyei Területi Szervezetének titkára volt. Kiállítottuk büszkeségeinket: a trófeáinkat és serlegeinket - melyeket az elmúlt években lövészversenyeken és főzőversenyeken nyertünk. Köszönetet szeretnénk mondani a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont - Bőszénfai Szarvasfarm igazgatójának - Nagy János Úrnak, amiért ugyanúgy, mint tavaly rendelkezésünkre bocsátotta a szükséges trófeaállványokat, oszlopokat, szalmabálákat.

Klubunk Szabó Lászlóné Klári vezetésével a főzőversenyen ismét indult. A több fogásos, igen sok munkát kívánó menü, melyet két kuktájával, Kovács Zsoltné Zsuzsival és Csontos Diánával együtt prezentált – ismét kivívta a gasztronómiában oly jártas és elismert tagokból álló zsűri (Kemenszky Péter, Dr. Kemény Dénes, Kocsonya Kálmán) tetszését, azaz elnyerte az első helyezettnek kijáró díjakat! Alább a győztes menüsor:

Előétel: étvágyfalatok ehető sajt-tálban (hideg vaddisznósült, mozarella, paradicsom).

Főétel: - 1. palacsinta batyuban lapul vadunk színe-java, ízét fokozta a somogyi gánica zamata. - 2. Finomságok randevúja - zöldséggel töltött szűzpecsenye, vaddisznó copf, vajban, mézben párolt gyümölcsökkel. Desszert: házi süti. Természetesen e fenséges ebédhez méltó és hozzáillő szép borokat is kínáltunk a tisztelt Zsűrinek.  

Szívből gratulálunk ezúton is Klárinak és csapatának a győzelemhez! Köszönjük Neki, hogy ismét nagy dicsőséget szerzett a Somogyi Vadászhölgyek Klubjának!!! Ezt a sikert számunkra szervírozott közös délutáni ebéddel koronázta Klári, majd az általa sütött, név-feliratos meglepetéstortával köszöntöttük a négy szülinaposunkat! A nap folyamán üdvözöltük körünkben új tagunkat, Kiss Krisztinát, ladi barátnőnket. Szeretettel kívánunk neki sok szép vadászélményt és velünk eltöltött hasznos, emlékezetes, klassz eseményeket, programokat! Igazi ünnepi hangulatú, sikeres napot töltöttünk együtt az idei KÁN-on is!

Read 175 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés