Hölgyklub

2019 december 14

Újabb siker a KÁN-on

Az idei volt a hatodik alkalom, hogy a hölgyek meghívást kaptak a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretén belül megrendezett Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Napokra, ahol egy megújult környezetben rendezhették be trófeakiállításukat és vehették fel a versenyt az egyetem, a média és első ízben a Somogy Megyei Kormányhivatal csapataival.

A hölgyek főzőcsapatát ezen a versenyen Fenyvesi Istvánné fogta össze, aki kuktáival, egy háromfogásos menüsorral készült a nagy napra. Került az asztalra erdélyi csorbás vadraguleves házi csipetkével, főételként vaddisznósült vegyes erdei gombamártással és zsemlegombóccal, valamit desszertnek egy kis almás fánk fahéjas porcukorral. Nem kis feladat volt mindezt elkészíteni, sürgött-forgott minden kukta, mindenkinek jutott feladat bőven. Amíg az ételek készültek, addig a színpadon Vad grillpartit rendeztek Borbás Marcsival. A grillpartin a vadászhölgyek is képviseltették magukat. „Főszakácsunk” Szabó Lászlóné feladata volt, hogy bemutassa a színpadon a látogatóknak, hogy hogyan is lehet a vadhúst gyorsan, egyszerűen és finoman elkészíteni. A vendégek azon túl, hogy látták hogyan lehet elkészíteni az ételeket, meg is kóstolhatták azokat. Majd a program végén kérdezhettek is a séfektől.

A grillparti végeztével kezdetét vette a főzőverseny zsűrizése. A zsűri tagjai között üdvözölhettük többek között Borbás Marcsit és Vári Dávidot a Magyar Vadgasztronómia Nagykövetét. A vadászhölgyek különös odafigyeléssel tálaltak mindent a zsűri elé, és feszült izgalommal várták a szakértők reakcióit, majd szívesen fogadták tanácsaikat, meglátásaikat az ételek kapcsán. Összességében az idei évben is sikerült elhozni a főzőverseny I. helyét, amelyre nagyon büszkék vagyunk, és köszönjük a főzőcsapat munkáját.

 

Read 187 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés