Hölgyklub

2018 október 06

Első récevadászatom

Az idén májusban tettem vadászvizsgát és az avatást követően szinte azonnal a Somogyi Vadászhölgyek Klubjának tagja lettem, a lányok befogadtak! 

A közös programok, melyeket a több mint 8 éve alakult klub tagjai rendeznek, illetve meghívottként vesznek részt, messze földön híresek. Ezért nem kis várakozás volt bennem a 2018. október 06. napján, a Bőszénfai Szarvasfarmra meghirdetett récevadászat előtt. Különleges nap volt ez több szempontból is a számomra. A vadászhölgyekkel most vadásztam először és ez volt az első közös vadászatunk a nagyfiammal is. Peti – velem egyetemben – napok óta nagy izgalommal készült a tavi vadászatra. 

Nagy János Úr invitálására érkeztünk meg, reggel 9 óra tájban. A tó melletti fedett pihenőnél gyülekeztünk, a lányokkal és családtagjaikkal közösen fogyasztottuk el a gondosan előkészített reggelit. Majd a Nagy Dávid által tartott eligazítást követően, kettesével a vízen álló lőállásokba vittek minket motorcsónakkal, néhányan pedig a parton álltak fel. 

Az időjárás is kedvezett a vadászatnak, csodálatosan meleg, verőfényes őszi nap volt. Ismét bebizonyosodott, hogy a récézés alfája-omegája a kutya. Kemo, Fickó és Áfonya lelkesen végigdolgozták a napot. Kemonak és gazdájának köszönhetem, hogy az egyik récém meglett.

Édesapámtól örökölt 16-os puskám nem hagyott cserben, két récét is sikerült terítékre hoznom. Egy gyönyörű tollazatú gácsér a vadászat első pár percében mellettünk vitorlázott a vízbe. Az én örömömnél már csak a fiam öröme volt nagyobb, aki minden mozdulatomat figyelte.  A többiek sem tétlenkedtek, szóltak a puskák, potyogott a sörét és ezzel párhuzamosan a kacsák is.

A vadászatot gyönyörű terítékkel, kürtszóval és élményekkel telve zártuk. A tó melletti fedett pihenő alatt ebédet is kaptunk, ami nagyon jól esett a sok izgalom után.

Mindenki nevében kijelenthetem, hogy nagyon jól éreztük magunkat, egy újabb közös élménnyel lettünk gazdagabbak!

Köszönjük az élményt!

 

dr. Csizmadiáné dr. Dóczi Zsuzsanna

 

Read 227 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés