Aktualitások

2024 máj. 14

Ragadozógyérítési hét

Tisztelt Vadászatra Jogosult Képviselő, Tisztelt Sport- és Hivatásos Vadászok!


Az OMVK Somogy vármegyei Területi Szervezete az idei évben is megrendezi a hagyományos, egyhetes, az egész megyére kiterjedő dúvadgyérítési programját, amelynek időpontja a megszokottnál korábban lesz:
2024. május 21. (kedd) 00.00 órától – 2024. május 28. (kedd) 24.00 óráig.

A program során elejthető minden, a jogszabályban engedélyezett „Egyéb apróvadfajok” besorolásba tartozó (79/2004. (V.4.) FVM rendelet 5. számú melléklete szerint) vadászható vadfaj, a jogszabályban engedélyezett módszerrel és eszközökkel (csapdával is), egyéni és társasvadászati móddal. Felhívjuk a figyelmet, hogy a program indulása napján (05.21.) nem mindegyik vadfaj elejthető még idénye szerint el, de a varjúfélékre (dolmányos varjú, szarka, szajkó) és a borzra a Vadászati hatóság idényen kívüli megadta az engedélyt, valamint az aranysakál és a borz éjszakai vadászatához a célzást segítő mesterséges fényforrás használatát 2025. február utolsó napjáig engedélyezi.

Ugyanakkor a vadászatra jogosult részére jelentési kötelezettséget is írt elő, melyben az idényen kívüli vadászat során elejtett vad darabszámát - 2024. szeptember 10-ig – a vadászati hatóságnak, be kell jelenteni!


Mivel az ellenőrzés lehetőségei erősen korlátozottak, kérjük a vadgazdálkodókat és a vadászokat, hogy minden jogosult csak a saját területén és a megjelölt időben terítékre hozott példánnyal vegyen részt a versenyen. Az elejtett egyedekről készített, dátumbélyegzővel ellátott fotókat, az elejtést követően azonnal kérjük e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.m címre megküldeni a vadászterület és az elejtő nevének feltűntetése, valamint az elejtés helyének GPS koordinátái mellett. Egy vadász egy időpontban elejtett több egyedéről egy képet kérünk küldeni.


A beérkezett adatokból a teríték összesítését, a teríték-nyilvántartó lapok összeállítását a fentiek alapján 2024. május 29-én a Kamara végzi el, ezért kérjük az előírások pontos betartását.


A programban résztvevő vadászatra jogosultak közül a nettó vadászterületre vetített legnagyobb terítéket produkáló jogosult viheti el a vándorserleget, az első három egyéni helyezett sport, - vagy hivatásos vadász pedig serleget, oklevelet és nettó 150–100–70 ezer forint értékű, vadászboltban levásárolható utalványt kap. A gyérítési program során terítékre került egyedeket egy közös terítéken mutatjuk be, és itt kerül sor a verseny eredményhirdetésére is.


A közös terítékre 2024. május 30-án (csütörtök) 9.00-kor


a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének Somogy megyei válogatója, valamint ugyanezen a napon tartott kötelező továbbképzése keretében, azt megelőzően kerül sor.

A verseny és a teríték helyszíne: Tókaji parkerdő, Lőtér - Kaposszerdahely.


Az elejtett példányokat csonkítatlanul és megjelölve (vadászterület neve) a fenti helyszínre kérjük elhozni és 8.00–8.30-ig kérjük a közös terítékre lerakni. A tetemek teríték utáni elszállításáról a Versenyzők gondoskodnak.
Részletes információ Dr. Varga Gyula OMVK SVMTSZ hivatásos vadász alelnöktől, továbbá Dr. Kemenszky Péter OMVK SVMTSZ titkárától kérhető.
A programra jelentkezni – egyénileg és jogosultként is – 2024. május 21., 12.00 óráig az OMVK Somogy vármegyei Területi Szervezeténél lehet e-mail-ben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy telefonon kolléganőinknél a 82/ 526-288-as telefonszámon.

Kaposvár, 2024. május 13.

Minden érdeklődőt várunk, Vadászüdvözlettel:
Dr. Varga Gyula                                               Dr.  Kemenszky Péter
az OMVK SVMTSZ. Hivatásos vadász                  az OMVK SVMTSZ. titkára
Osztály alelnöke

Read 34 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések