Aktualitások

2022 június 14

Meghívó

M E G H Í V Ó
Hivatásos vadász megyei válogató versenyre,
Hivatásos vadász szakmai napra


Tisztelt Hivatásos Vadász Kolléga!

Az OMVK hivatásos alelnöki értekezlete 2018-ban úgy határozott, hogy a Hivatásos Vadászok Országos Versenye évente kerül megrendezésre.

Az idei rangos szakmai esemény 2022. július 27-28-án kerül megrendezésre Somogy megyében, Barcs-Középrigócon, a rendezvény idei házigazdája az OMVK Somogy megyei Területi Szervezete lesz.

Megyénk az eddigi gyakorlatnak megfelelően a rangos eseményen nem kijelöléses alapon szeretné indítani versenyzőjét, hanem magas szakmai alapokra helyezett helyi, jó hangulatú szakmai napon történt megmérettetés után delegál szakembert az országos versenyre.

A válogató verseny nyílt, arra minden Somogy megyében szolgálatot teljesítő hivatásos vadász nevezhet!

A Somogy megyei szakmai nap és válogató verseny időpontja:
2022. június 30. (csütörtök) 9.00
Helyszíne:
Sefag Zrt. Tókaji lőtér,

amely versenyre ezúton tisztelettel invitálunk minden Hivatásos Vadász Kollégát!
 
Egyben jelezzük, hogy ezen a napon kerül bemutatásra a dúvadgyérítési hét záró terítéke is. Kérjük, hogy a szakmai napon azok a hivatásos vadászok is vegyenek részt, akik nem versenyeznek, hiszen ez a nap a szakma letéteményeseiről szól!

Versenyzőnek és látogatónak jelentkezni 2022. június 29. 16.00 óráig a 82/526288 telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet. Kérjük, ha kísérővel érkezik azt is jelezze Kolléganőnknél az étkezés miatt.


A tervezett versenyszámokról:

-    elméleti feladat /tesztkitöltés, egyszerű feleletválasztás 50 kérdés/ 50 pont
-    növényfelismerés faj szinten /5 fás-, 5 lágyszárú/ 20 pont
-    állathang és kürtjelek felismerése 20 pont
-    koponya felismerés 20 pont
-    trófeabírálat (saját távcsővel, nem távolságmérős) 30 pont
-    50 m-es szabadkézi kispuskás lövés, sziluett alakra céltávcsővel (5 lövés) 25 pont
-    gyorsított koronglövészet (skeet pályán) 20 korongra 20 pont
Elérhető össz. pontszám 185 pont
   
Saját sörétes és kisgolyós fegyver használható, de ezt a helyszínen a szervezők is tudják biztosítani. A korongot, a gépeket és a helyszínt a szervezők, a sörétes és .022-es kaliberű lőszert a résztvevők biztosítják.

A verseny díjazása: A versenyen az első 3 helyezett hivatásos vadász kiemelt pénzjutalomban (nettó 150–100–70 ezer Ft), serleg és oklevéldíjazásban részesül, a legtöbb pontot elérő versenyző pedig a Hivatásos Vadászok Országos Versenyén, hazai pályán képviseli Somogy megyét.

Egyéb rendelkezések:

A válogatóra minden versenyző hivatásos vadász hozza magával személyes, valamint szolgálati okmányait, fegyvertartási engedélyét és érvényes vadászjegyét!
A lőtér zárását a rendezők végrehajtják, de a biztonság érdekében a versenyző köteles meggyőződni, hogy a lövése személyben, vagyontárgyban kárt nem okoz.

Az esemény jelentőségére való tekintettel megjelenésedre feltétlenül számítunk, a verseny várhatóan 13-14 óráig tart, és közös ebéddel zárul.


Vadászüdvözlettel:

                                

               Dr. Varga Gyula                                    Dr. Kemenszky Péter
az OMVK SM TSZ. Hivatásos vadász                  az OMVK SM TSZ. titkára
             Osztály alelnöke

Read 41 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés