Aktualitások

2022 június 14

Felhívás dúvadgyérítésre

 

Tisztelt Vadászatra Jogosult Képviselő, Tisztelt Sport- és Hivatásos Vadászok!

Az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete az idei évben is megrendezi a hagyományos, egyhetes, az egész megyére kiterjedő dúvadgyérítési programját, amelynek időpontja:
2022. június 23. (csütörtök) 00.00 órától – 2022. június 29. (csütörtök) 24.00 óráig.

A program során elejthető minden, a jogszabályban engedélyezett „Egyéb apróvadfajok” besorolásba tartozó (79/2004. (V.4.) FVM rendelet 5. számú melléklete szerint) vadászható vadfaj, a jogszabályban engedélyezett módszerrel és eszközökkel (csapdával is), egyéni és társasvadászati móddal. Felhívjuk a figyelmet, hogy a program indulása napján (06.23.) még nem mindegyik vadfaj elejthető, de a varjúfélékre (dolmányos varjú, szarka, szajkó) és a borzra a Vadászati hatóság idényen kívüli megadta az engedélyt. Idényen kívüli elejtés esetén ennek tényét a vadászatra jogosultnak szeptember 15-ig kell jelentenie a Hatóság felé!

Mivel az ellenőrzés lehetőségei erősen korlátozottak, kérjük a vadgazdálkodókat és a vadászokat, hogy minden jogosult csak a saját területén és a megjelölt időben terítékre hozott példánnyal vegyen részt a versenyen. Az elejtett egyedekről készített, dátumbélyegzővel ellátott fotókat, az elejtést követően azonnal kérjük e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre megküldeni a vadászterület és az elejtő nevének feltűntetése, valamint az elejtés helyének GPS koordinátái mellett. Egy vadász egy időpontban elejtett több egyedéről egy képet kérünk küldeni.

A beérkezett adatokból a teríték összesítését, a teríték-nyilvántartó lapok összeállítását a fentiek alapján 2022. június 30-án reggel a Kamara végzi el, ezért kérjük az előírások pontos betartását.

A programban résztvevő vadászatra jogosultak közül a nettó vadászterületre vetített legnagyobb terítéket produkáló jogosult viheti el a vándorserleget, az első három egyéni helyezett sport,- vagy hivatásos vadász pedig serleget, oklevelet és nettó 150–100–70 ezer forintos pénzjutalmat kap. A gyérítési program során terítékre került egyedeket egy közös terítéken mutatjuk be, és itt kerül sor a verseny eredményhirdetésére is. A közös terítékre 2022. június 30-án (csütörtök) 9.00-kor a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének Somogy megyei válogatója keretében, azt megelőzően kerül sor.
A verseny és a teríték helyszíne: Tókaji parkerdő Lőtér - Kaposszerdahely.

Az elejtett példányokat csonkítatlanul és megjelölve (vadászterület neve) a fenti helyszínre kérjük elhozni és 8.30-ig kérjük a közös terítékre lerakni. A tetemek teríték utáni elszállításáról a Szervezők és a MATE Kaposvári Campusának kutatói gondoskodnak.

Részletes információ Dr. Varga Gyula OMVK SMTSZ hivatásos vadász alelnöktől, továbbá Dr. Kemenszky Péter OMVK SMTSZ titkárától kérhető. A programra 2022. június 22. 12.00 óráig az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezeténél lehet jelentkezni e-mail-ben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy telefonon Máj Orsolyánál a 82/ 526-288-as telefonszámon.


Minden érdeklődőt várunk, Vadászüdvözlettel:     Dr. Varga Gyula                                             Dr.  Kemenszky Péter
az OMVK SM TSZ. Hivatásos vadász                  az OMVK SM TSZ. titkára
             Osztály alelnöke

Read 133 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések