Aktualitások

2021 június 21

Meghívó

M E G H Í V Ó
Hivatásos vadász megyei válogató versenyre,
Hivatásos vadász szakmai napra


Tisztelt Hivatásos Vadász Kolléga!

Az OMVK hivatásos alelnöki értekezlete 2018-ban úgy határozott, hogy a Hivatásos Vadászok Országos Versenye évente kerül megrendezésre.

A tavalyi kényszerpihenőt követően az idei rangos szakmai esemény 2021. augusztus 17-18 között kerül megrendezésre Mátrafüreden, a rendezvény idei házigazdája az OMVK Heves megyei Területi Szervezete lesz.

Megyénk a korábban már alkalmazott gyakorlatnak megfelelően a rangos eseményen nem kijelöléses alapon szeretné indítani versenyzőjét, hanem egy szakmai alapokra helyezett helyi, jó hangulatú szakmai napon történt válogató után delegál szakembert az országos versenyre.

A válogató verseny nyílt, arra minden Somogy megyében szolgálatot teljesítő hivatásos vadász nevezhet!

A Somogy megyei szakmai nap és válogató verseny időpontja:
2021. július 8. (csütörtök) 9.00
Helyszíne:
Sefag Zrt. Tókaji lőtér,

amely versenyre ezúton tisztelettel invitálunk minden Hivatásos Vadász Kollégát!
 
Egyben jelezzük, hogy ezen a napon kerül bemutatásra a dúvadgyérítési hét záró terítéke is. Kérjük, hogy a szakmai napon azok a hivatásos vadászok is vegyenek részt, akik nem versenyeznek, hiszen ez a nap a szakma letéteményeseiről szól!

Versenyzőnek és látogatónak jelentkezni 2021. július 5. 16.00 óráig a 82/526288 telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet. Kérjük, ha kísérővel érkezik azt is jelezze kolléganőnknél az étkezés miatt.

A tervezett versenyszámokról:

-    elméleti feladat /tesztkitöltés, egyszerű feleletválasztás 50 kérdés/ 50 pont
-    növényfelismerés faj szinten /5 fás-, 5 lágyszárú/ 20 pont
-    állathang és kürtjelek felismerése 10 pont
-    trófeabírálat (saját távcsővel, nem távolságmérős) 30 pont
-    50 m-es szabadkézi kispuskás lövés, sziluett alakra céltávcsővel (5 lövés) 50 pont
-    gyorsított koronglövészet (skeet pályán) 20 korongra 40 pont
Elérhető össz. pontszám 200 pont
    

Saját sörétes és kisgolyós fegyver használható, de ezt a helyszínen a szervezők is tudják biztosítani. A korongot, a gépeket és a helyszínt a szervezők, a sörétes és 022-es kaliberű lőszert a résztvevők biztosítják.

A verseny díjazása: A versenyen az első 3 helyezett hivatásos vadász kiemelt pénzjutalomban, serleg és oklevéldíjazásban részesül, a legtöbb pontot elérő versenyző pedig a Hivatásos Vadászok Országos Versenyén képviseli Somogy megyét.

Egyéb rendelkezések:
A válogatóra minden versenyző hivatásos vadász hozza magával személyes, szolgálati okmányait, fegyvertartási engedélyét és érvényes vadászjegyét!
A lőtér zárását a rendezők végrehajtják, de a biztonság érdekében a versenyző köteles meggyőződni, hogy a lövése személyben, vagyontárgyban kárt nem okoz.

Az esemény jelentőségére való tekintettel megjelenésedre feltétlenül számítunk, a verseny várhatóan 13-14 óráig tart, és közös ebéddel zárul.Vadászüdvözlettel:

                                

               Dr. Varga Gyula                                  Kemenszky Péter
az OMVK SM TSZ. Hivatásos vadász                  az OMVK SM TSZ. titkára
             Osztály alelnöke

                                

Read 214 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés