Aktualitások

2021 június 21

Felhívás

Tisztelt Vadászatra Jogosult Képviselő, Tisztelt Sport- és Hivatásos Vadászok!

Az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete – egy év kényszerű kihagyást követően – az idei évben is megrendezi a hagyományos, egyhetes, az egész megyére kiterjedő dúvadgyérítési programját, amelynek időpontja:

2021. június 30. (szerda) 00.00 órától – 2021. július 6. (kedd) 24.00 óráig.

A program során elejthető minden, a jogszabályban engedélyezett „Egyéb apróvadfajok” besorolásba tartozó (79/2004. (V.4.) FVM rendelet 5. számú melléklete szerint) vadászható vadfaj, a jogszabályban engedélyezett módszerrel és eszközökkel, egyéni és társas vadászati móddal (Felhívjuk a figyelmet, hogy a program indulása napján (06.30.) még nem mindegyik vadfaj elejthető!).

Mivel az ellenőrzés lehetőségei erősen korlátozottak, kérjük a vadgazdálkodókat és a vadászokat, hogy ne éljenek vissza ezzel, minden jogosult csak a saját területén és a megjelölt időben terítékre hozott példánnyal vegyen részt a versenyen. Az elejtett egyedekről készített, dátumbélyegzővel ellátott fotókat, az elejtést követően azonnal kérjük az alábbi lehetőségek valamelyikére megküldeni a vadászterület nevének feltűntetése mellett. Egy vadász egy időpontban elejtett több egyedéről egy képet kérünk küldeni.

A fotók beküldésének módja: MMS-ben vagy VIBER-en: +36 30/2980340 telefonszámra

e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A beérkezett adatokból a teríték összesítését, a teríték-nyilvántartó lapok összeállítását a fentiek alapján 2021. július 7-én a Kamara végzi el, ezért kérjük az előírások pontos betartását.

A programban résztvevő vadászatra jogosultak közül a nettó vadászterületre vetített legnagyobb terítéket produkáló jogosult vándorserleget, az első három egyéni helyezett sport,- vagy hivatásos vadász pedig serleget oklevelet és értékes utalványt kap. A gyérítési program során terítékre került egyedeket egy közös terítéken mutatjuk be, és itt kerül sor a verseny eredményhirdetésére is. A közös terítékre 2021. július 8-án (csütörtök) 9.00-kor a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének Somogy megyei válogatója keretében, azt megelőzően kerül sor.

A verseny és a teríték helyszíne: Tókaji parkerdő Lőtér - Kaposszerdahely.

Az elejtett példányokat csonkítatlanul és megjelölve (vadászterület neve) a fenti helyszínre kérjük elhozni és 8.30-ig kérjük a közös terítékre lerakni. A tetemek teríték utáni elszállításáról a programban résztvevők gondoskodnak.

Részletes információ Dr. Varga Gyula OMVK SMTSZ hivatásos vadász alelnöktől, továbbá Kemenszky Péter OMVK SMTSZ titkárától kérhető. A programra az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezeténél lehet jelentkezni e-mail-ben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy telefonon Máj Orsolyánál a 82/ 526-288-as telefonszámon.

Minden érdeklődőt várunk, Vadászüdvözlettel:     Dr. Varga Gyula                                              Kemenszky Péter
az OMVK SM TSZ. Hivatásos vadász                  az OMVK SM TSZ. titkára
             Osztály alelnöke

Read 115 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés