Aktualitások

2020 március 24

"Maradj otthon!"

Tisztelt Somogy megyei Vadásztársaim!

Ha a körülöttünk, vagy a nagyvilágban zajló eseményekre figyelünk, az aggodalommal tölthet el bennünket. Napról napra változik - a számunkra mindeddig szokatlan - meghozott intézkedések köre, egyre inkább teret nyernek a "maradj otthon" kampányok, amelyek a koronavírus terjedése megakadályozásának kizárólagosan hathatós eszközei lehetnek a közeljövőben.
Higgyék el, a Vadászkamarának sem öröm az "ügyfél nélküli érdekképviselet" és a Somogy megyei Területi Szervezet azt szeretné, ha a Zárda utcai iroda újra, és mihamarább megtelne élettel...
Most nem számít, hogy valaki érvényesítette e a vadászati jogosultságát (vadászjegyét) vagy nem, ha nem vadászik, (jogosulatlanul) nem fogja hátrány érni, erről levélben értesítettük is Tagjainkat.

Mit tanácsolhatok Vadásztársainknak az elkövetkezendő nehéz időszakra? Nos, egyenlőre az egyéni vadászatokat (egyedül folytatott) nem érintik a korlátozások, a természet pedig mindig tárt karokkal vár bennünket, vadászokat. A magasles magányában az ember egy kis időre megpróbálhatja elhessegetni a gondolatait a szörnyű hírekről, ilyenkor bebizonyosodhat, hogy a vadászat, a természetszeretet igazán rekreációs hatású. De ha mégis otthon maradni kényszerülünk, gondolkozzunk el rajta, hogy nem e ez a legragyogóbb időszak arra, hogy a tavaly, üzekedésben elejtett őzbakot végre talpra montírozzuk, mert eddig úgysem volt erre idő....vagy egy pohár borral a kezünkben elmerengünk a trófeáink között, felidézve azok elejtésének körülményeit. Lekerülhetnek újra a polcról rég nem olvasott vadászkönyveink, leporolhatjuk régi vadásznaplónkat, vagy megtisztíthatjuk az összes fegyverünket! Gondolatban mindig vadászok vagyunk és leszünk, a nehéz időkben ez erőt adhat és összetart bennünket. Nem biztos, hogy az idei évben május végén együtt ünnepelhetjük a megyei vadásznapot, ahogy az sem, hogy ragadozógyérítési programot, vagy hivatásos vadász versenyt szervezünk a nyár elején. A vadásztársaságok anyagi kiesései is nagyon jelentősek lehetnek,de mindezek nem pótolhatatlan, vagy behozhatatlan dolgok. Ragyogó rendezvényeket fogunk tartani a krízis elmúltával, újra beindul a bérvadászat Magyarországon, hiszen meggyőződésem, hogy egyszer túl leszünk az egészen és akkor jó szívvel emlékezünk vissza arra az összefogásra, amit embertársainkkal közösen vittünk véghez a koronavírus és az általa okozott nehézségek, hatásai ellen.
Most viszont a legfontosabb az emberélet és az egészség megőrzése. Az ifjú vadászokhoz szólok, őket kiemelten kérem arra, hogy - nemrég tett fogadalmuknak eleget téve - figyeljenek oda idős vadásztársainkra, mentoraikra, segítsék őket abban, hogy a mindennapi szükségleteiket a legkevesebb kimozdulás mellett beszerezhessék. Tudjátok, egykor ők segítettek bennünket a vadásszá válás rögös útján, most eljött az idő, rajtatok a sor!

Pál Endre örök érvényű útmutatása adjon erőt egészséget és kitartást mindenkinek:

"Az Istenben és a jövőben bízva kell élni a jelent, hogy múlt legyen belőle..."

És ne feledjük: MARADJ OTTHON!

Kemenszky Péter

 

Read 177 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés