Aktualitások

2019 március 01

Orvvadászokat fogtak el Büssüben

 

Orvvadászokat fogtak el helyi vadászok segítségével az Igali Rendőrörs egyenruhásai Büssü határában december 29-én. Három büssüi lakos 4 agárral éppen akkor fogatott meg egy őzbakot amikor a Kerekesmenti Vadásztársaság két tagja  egyéni apróvadvadászaton vett részt a falutól mintegy 500 m-re. Az őz kétségbeesett sírására és gazdáik buzdító kiabálására lettek figyelmesek, így azonnal hívták a rendőröket. A kutyák az őzet elevenen tépték szét, a helyszínre érkező hivatásos vadász szerint az őznek nyílt mellső lábszártörése mellett számtalan harapott tépett sebe keletkezett, valamint belső sérülései voltak, amelyek miatt haláltusájában kiadott vészsirámát hallották meg a vadászok.

A társaság képviselője elmondta, hogy Büssü környékén aggasztó állapotokat tapasztalnak évek óta, az illegális agarászat, a fa-, és terménylopások mindennaposak, a mező-, erdő-, és vadgazdálkodás ellehetetlenedett, a közbiztonság kritikán aluli. Elmondta, hogy akár mennyi vadat űző kutyát ejtenek is el a környékbeli társaságok területein, újabbak teremnek helyettük. A kutyák oltatlanok, chippel el nem látottak, az önkormányzatot a kérdés hidegen hagyja. Az elkövetők sokszor ismertek, de jövedelemmel nem rendelkeznek, nemegyszer kiskorúak, nehezen vonhatók felelősségre. Egyes területrészeken a vadászati berendezéseket kameravédelemmel kellett ellátni, mert azokat is ellopták. Előrevetítette, hogy a környező társaságokkal együtt a Somogy megyei Rendőrfőkapitányságtól fognak rendkívüli segítséget kérni az elborzasztó állapotok felszámolására.

A sértett vadásztársaság képviselője orrvvadászat és állatkínzás miatt teszi meg a feljelentést a Kaposvári Rendőrkapitányságon.

 

omvk somogy

Read 245 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés