Somogyi Vadászhölgyek Klubja

„KARÁCSONYI ÜDVÖZLET”

Immáron hatodik alkalommal határoztak úgy az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezetének Kulturális Bizottságán belül működő Somogyi Vadászhölgyek Klubjának tagjai, hogy Karácsony közeledtével ismételten megpróbálnak pár gyermek arcára mosolyt csalogatni.

Ebben az évben Bárdudvarnok település Faluházába invitáltak december 16. napjára harminc helybéli gyermeket, és szüleiket, hogy együtt várakozzanak, készüljenek legmeghittebb-, legbensőségesebb ünnepünkre.

A Faluház a tervezett ajándékozási időpontra nagyrészt megtelt szülőkkel és gyermekeikkel. Mester Balázs polgármester úr köszöntötte a megjelenteket, és röviden bemutatta azokat a kockás ingekben, zöld ruhákban várakozó hölgyeket, akikkel a helybéli gyermekek még soha nem találkoztak.

Dr. Bartal – Kovács Judit ezt követően ugyancsak köszöntötte a gyermekeket és kísérőiket, majd rövid tájékoztatást adott arra vonatkozóan, kik is a Somogyi Vadászhölgyek Klubjának tagjai, mi a hobbijuk, és milyen feladatokat vállalnak évről évre. Kicsik és nagyok érdeklődve hallgatták a bemutatkozást, hiszen nem mindennap találkozik az ember ennyi kedves hölggyel, akik ráadásul még ilyen furcsa kedvtelésnek hódolnak szabadidejükben, mint a vadászat. 

Angyalnak álltak a vadászhölgyek

A Somogyi Vadászhölgyek Klubjának tagjai a karácsony közeledtével angyalnak álltak. Ezúttal Bőszénfa település hátrányos helyzetű kiválasztott gyermekeinek készítettek egy-egy ajándékdobozt, melyet a község templomában adhattak át december 18-án.

A dobozokat minden hölgy a gyerekek életkorát és nemét ismerve készítette el. A meglepetés azonban garantált volt, hiszen a személyes átadás alkalmával nevek, arcok, tekintetek és mosolyok is társultak a kiválasztott és gondosan becsomagolt ajándékok mellé. A gyerekek is készültek a hölgyeknek, rajzoltak, hajtogattak és festettek is csodaszép képeket.

Az ajándékozásban a hölgyek segítségére volt Sajni Balázs plébános, akinek ezúton is hálás köszönet.

Hisszük és valljuk hogy egy ajándék éppen annyit ér, amennyi szeretettel kiválasztották.

 

Karácsonyi ajándékozás

December 19-én csodálatos és megható élményben volt része a Vadászhölgy Klub 6 tagjának. A Hölgyklub adakózó 16 tagjának jóvoltából 3 településen (Hajmás, Zselicszentpál,Zselickislak) 21 rászoruló gyermek részére tettük felejthetetlenné az idei Karácsonyt. Az ajándékainkért cserébe csodálatos kis rajzokat és mézeskalács házikót kaptunk . Egy bátor kislány még verset is mondott nekünk. Jó volt látni a megajándékozott gyerekek mosolygós, boldog arcát. Úgy éreztük e pillanatok adják a karácsony igazi üzenetét.

Fenyvesiné Zsuzsa

Somogy Megyei Vadásznap Somogyzsitfa-Szőcsénypusztán

Az idei évben az Országos Magyar Vadászkamara Somogy megyei Területi Szervezete és a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége immáron sokadik alkalommal rendezte meg a Somogy Megyei Vadásznapot, amelynek újra a somogyzsitfai Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium impozáns területe adott otthont.

A számos kiállító mellett a Somogyi Vadászhölgyek Klubja az idei ében is a Vadászok utcájában kapott helyet, ahol bemutathattuk eddigi sikeres tevékenységünk eredményeit, a támogatásokat igazoló Adományleveleket, elismeréseket. A hölgyek másik kiemelt feladata volt, a „Vadászok a civilekért” véradó mozgalom támogatójaként véradásra ösztönözni a programra kilátogató vendégeket és az ifjú vadászokat.

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a vadászok főzőversenyét, ahol a számos induló csapat mellett mi, somogyi vadászhölgyek is képviseltettük magukat. A bográcsokban sokféle vadgasztronómiai különlegesség készült, a vadászhölgyek és férjeik ezúttal vaddisznópörköltet főztek rókagombával, köretnek pedig gánicát ajánlottak. Ételkülönlegességünk a zsűri tetszését is elnyerte, amelynek megfelelően az előkelő második helyezést értük el.

A nap során az újonnan, és a korábbi években vizsgázott és avatott vadászhölgyek közül többen jelezték csatlakozási szándékukat a klubhoz, látva közösségünk önzetlen munkáját, így újabb tagokkal bővült a Somogyi Vadászhölgyek Klubja.

 

Fenyvesi Istvánné, Bartal-Kovács Judit

Ha karácsony – akkor ajándékozás

Karácsony a szeretet ünnepe. Ha ajándék is kerül a fenyő alá, csak emeli az ünnep meghittségét. A Somogyi Vadászhölgyek Klubja karácsonyhoz kapcsolódó jótékonykodását ezúttal nem a megszokott dobozba csomagolt ajándékokkal intézte.

Kiválasztottaink a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájának csoportjai voltak. A csoportnak fajátékokat és írószereket vásároltunk és adtunk át 2014. december 16-án.

Az ajándékok mellé gyümölcsöt is vittünk a gyermekeknek. Az óvodások műsorral és maguk készítette ajándékokkal köszönték meg kedvességünket, majd boldogan vették birtokukba az újonnan kapott ajándékokat.

Köszönet azon vadászhölgyeknek, akik hozzájárultak ezen ajándékozás sikeréhez.

 

Fenyvesiné Zsuzsa

Récevadászat Bőszénfán

2014. október 11-én egy régóta várt, közös klubvadászatunk valósult meg, Nagy János,  a Bőszénfai Szarvasfarm igazgatója meghívásának köszönhetően. Igazi vadászlázzal telítődve készültünk a récevadászatra, annál is inkább, mert közülünk többen még nem vettek részt hasonló vadászaton.
Vénasszonyok nyarát idéző színpompás őszi nap volt. Reggel 8:30-kor találkoztunk Bőszénfán, a Szarvasfarmon. Rövid üdvözlést követően a vadászterületre autóztunk, ahol Németh Sándor hívatásos vadász kürtjele récevadászatra invitált bennünket. Nagy János igazgató úr üdvözölte a vadászhölgyeket és a megjelent vendégeket, majd fegyelmezett vadászatra, egymás testi épségének megóvására hívta fel a figyelmünket. Szabó József segítségével elfoglaltuk lőállásainkat a stégeken, illetve a tóparton. Lőkészségünk több hibázást is eredményezett, de volt bőven "totty " is, ugyanis sok vadkacsa került terítékre, köszönet a segítőknek, valamint a kiválóan apportírozó kutyáknak, /Frida és társai/.

KÁN

A Somogyi Vadászhölgyek Klubja idén szeptember 27-én másodszor léphetett a nagy nyilvánosság elé a Kaposvári Egyetem által, a Pannon Lovasakadémia területén rendezett VIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok keretein belül szervezett Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai napon, melynek moderátora Kemenszky Péter az OMVK Somogy-megyei Területi Szervezetének titkára volt. Kiállítottuk büszkeségeinket: a trófeáinkat és serlegeinket - melyeket az elmúlt években lövészversenyeken és főzőversenyeken nyertünk. Köszönetet szeretnénk mondani a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont - Bőszénfai Szarvasfarm igazgatójának - Nagy János Úrnak, amiért ugyanúgy, mint tavaly rendelkezésünkre bocsátotta a szükséges trófeaállványokat, oszlopokat, szalmabálákat.
Klubunk Szabó Lászlóné Klári vezetésével a főzőversenyen ismét indult. A több fogásos, igen sok munkát kívánó menü, melyet két kuktájával, Kovács Zsoltné Zsuzsival és Csontos Diánával együtt prezentált – ismét kivívta a gasztronómiában oly jártas és elismert tagokból álló zsűri (Kemenszky Péter, Dr. Kemény Dénes, Kocsonya Kálmán) tetszését, azaz elnyerte az első helyezettnek kijáró díjakat! Alább a győztes menüsor:

Geges István (1962-2014)

Iszonyatos, fájdalommal teli gyászhír sújtott le minket 2014. augusztus 5-én.
Geges István meghalt.
A máig felfoghatatlan tragédia döbbenetet és mély együttérzést váltott ki belőlünk, klubtársunk - Geges Istvánné Ani és családja iránt. Mindannyiunk számára érthetetlen, felfoghatatlan, ami történt. Aninak Klubunk nevében részvétünket fejeztük ki, biztosítva arról, hogy egy emberként mellette állunk és támogatjuk őt mély gyászában. A Somogyi Vadászhölgyek Klubja együttérző találkozást szervezett Vele 7-én a Kamarában, ahol ismét tanúbizonyságot tettünk segítségnyújtásból. Geges Istvántól, szeretett és nagyrabecsült fegyvermesterünktől 13-án vettünk végső búcsút a szennai Geges lőtéren. A ravatal előtt egy szál fehér rózsával és gyásztörettel róttuk le tiszteletünket, majd az alkalomhoz illően szerény vendéglátást nyújtottunk a gyászoló egybegyűlteknek. Az eseményt követően Ani köszönetét fejezte ki számunkra minden feléje irányuló segítő szándékért.

Szerbiában fürjeztünk

Kedves meghívásnak tettünk eleget többen augusztus 1-3-ig. A szerb Artemida Vadászhölgyklub – elnök asszonya Pesti Tamara - meghívása értelmében szezonkezdő fürjvadászatokon vehettünk részt Adán. Sajnos csak öten érkeztünk a nagyobb létszámra vonatkozó invitálásra, ám a Somogyi Vadászhölgyek Klubját kis csapatunk is méltón képviselte. Így tehetségünkhöz és lehetőségeinkhez mérten szép eredményt produkáltunk a néha nem is túl könnyű terepviszonyok között.
1-én este szeretettel fogadtak minket a szerb-magyar vadászhölgyek,- a finom vacsora után hamar elfoglaltuk hajlékunkat, hisz hajnalban igen korán a területen kellett lennünk. Aki még nem élhette át, javaslom, - ha teheti, ne hagyja ki vadászéletéből ezt a nagy koncentrációt, ügyességet valamint gyorsaságot követelő apróvad vadászati módot!

Ráczéknál Mikében

Június 21-én délután Ráczné Gádor Gyöngyvér meghívására nagy örömmel érkeztünk Mikébe a kedves család otthonába. Két éve júniusban már élvezhettük a vendégszeretetüket, mely kitörölhetetlen emlékeket hagyott mindnyájunkban, akik ott lehettünk. Ez a két nap is igen kellemesen telt a meseszép tóparti környezetben és a környéken. Érkezés után két lovaskocsira szálltunk, és elhajtottunk kocsisaink vezetésével Mikéből a festői erdőkön át Nagysallérba, ahol Kiss Anita petesmalmi gondnok megmutatta nekünk a szép új, minden igényt kielégítő SEFAG vadászházat. Majd lovaink tovaröpítettek minket Petesmalomba, ahol megtekintettük a felújított Dr. Studinka László emlékházat a restaurált felbecsülhetetlen

Tartalom átvétel