Vadásszövetség

Beszámoló közzététel

A 2011. évi CLXXV. tv. értelmében a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének számviteli beszámolója közzétételre kerül. A beszámolót a Szövetség választmánya 2015. május 15-ei 1/2015. sz. határozatával elfogadta és letétbe helyezésre került a z Országos Bírói Hivatalnál.

Beszámoló közzététel

Csatolmány: 

A 2011. évi CLXXV. tv. értelmében a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének számviteli beszámolója közzétételre kerül. A beszámolót a Szövetség választmánya 2014. május 16-i 1/2014. sz. határozatával elfogadta és letétbe helyezésre került a z Országos Bírói Hivatalnál.

Beszámoló közzététel

Csatolmány: 

A 2011. évi CLXXV. tv. értelmében a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének számviteli beszámolója közzétételre kerül A beszámolót a Szövetség választmánya 2013. május 17-i 1/2013 sz. határozatával elfogadta és letétbe helyezésre kerül az Országos Bírói Hivatalnál.

Alapszabály tervezet vadásztársaságoknak

Tisztelt Elnök/Vezérigazgató/Közös Képviselő Úr!

Mellékeljük az OMVV tájékoztatóját, amelyben a fontos változásokra hívják fel a figyelmünket. Az a kérésem, hogy tekintsétek át az Alapszabályt és ha szükséges ennek megfelelően módosítsátok! Várható, hogy a felügyeleti szerv gyakoribb ellenőrzést végez-, és jó lenne, ha kifogástalan Alapszabályt és gazdálkodást találna.

                                                      Vadászüdvözlettel:

                                                                               Berend Ferenc
                                                                                      elnök

Beszámoló közzététel

A 2011. évi CLXXV. tv. értelmében a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének számviteli beszámolója közzétételre kerül.
A beszámolót a Szövetség választmánya 2012. május 4-i 1/2012. sz. határozatával elfogadta és letétbe helyezésre került az Országos Bírói Hivatalnál.

Beírókönyvek árának változása

Tájékoztatás az egyéni és társas beírókönyvek árának változásáról

A 2014. szeptember 22-ei levelünkben tájékoztattuk a vadászatra jogosultak képviselőit, hogy a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének forgalmazásában árusított beírókönyvek eladási ára a Szövetség ÁFA körbe kerülése miatt emelkedni fognak.

A beírókönyvek Áfa összege 27%-ról 5%-ra mérséklődött, így az új bruttó árak a következők lesznek:

Szövetség tagjainak: 3000,- Ft + 150,- Ft = 3.150,- Ft
Egyéb jogosultaknak: 6000,- Ft + 300,- Ft = 6.300,- Ft

Vadászüdvözlettel:

Berend Ferenc
elnök

NAV - Tájékoztatás

Tisztelt Elnök/Vezérigazgató/Közös Képviselő Úr!

Mellékelten megküldöm a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége által feltett kérdésekre adott Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának Jogi, Tájékoztatási és Törvényességi Főosztály Tájékoztatási és Koordinációs Osztályának (Pécs) tájékoztatását.
Szerettük volna, ha egyértelmű választ kapunk, azonban számunkra sem volt pontos, hogy mihez is tartsuk magunkat. Felkértük a Szövetség és a Kamara könyvelőjét, hogy ő értelmezze, ezért csatolom Sulyán Szabolcsné értelmezését a tájékoztatással kapcsolatban.
Ezen értelmezések szakmai véleménynek minősülnek, kötelező jogi erővel nem bírnak, ezért javaslom, hogy a társaság vagy a vadászatra jogosult könyvelőjével és gazdasági felelősével közösen alakítsatok ki egy álláspontot.

Vadászüdvözlettel:

                                 Berend Ferenc
                                         elnök

Fegyver műszaki vizsga...

Tisztelt Elnök/Közös Képviselő/Vezérigazgató Úr!

 A vadászok számára kedvező törvény, illetve rendeletmódosítások után, azok gyakorlati alkalmazásával egy időben, a vadászok kisebb rétegét érintően problémák is jelentkeztek, melyek elsősorban a fegyverek műszaki vizsgáztatásával, illetve értékesítésével voltak kapcsolatosak.

NAV állásfoglalás...

Tisztelt Elnök/Közös Képviselő/Vezérigazgató Úr!

Május elején a vadásztársaságok körében komoly gondot okozott a 89. évi II. törvény helyébe lépő, a civil szervezetekre vonatkozó új jogszabály, mely kimondta, hogy amennyiben az egyesület bevételeinek 60 %-a vállalkozási tevékenységből származik, úgy a vadásztársaság egyesületként tovább nem működhet.
Ezzel kapcsolatban valamennyi vadászatra jogosult részére kiküldtünk egy alapszabály mintát, értelmezve a civil törvény egyesületekre vonatkozó paragrafusait, hogy fel tudjanak készülni az esetleges változásokra. Ezzel párhuzamosan az Országos Magyar Vadászati Védegylet állásfoglalást kért a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, hogy a vadásztatás és a vadhús értékesítés az egyesületek vonatkozásában cél szerinti tevékenységnek minősíthető-e, vagy vállalkozási tevékenység?
Mellékelten megküldjük az Önök részére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állásfoglalását, mely ismét érdekképviseleti munkánk eredményességét tükrözi (mellékelve).

Vadászati szervezetek figyelmébe!

Miért előny egy vadászatra jogosultnak, ha tagja a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének?A Somogy Megyei Vadászok Szövetsége (továbbiakban Szövetség) egy 130 éves szervezet, a gróf Nádasdy Ferenc által alapított Országos Magyar Vadászati Védegylet tradicionális megyei szerve.
A Szövetség alulról szerveződött, az 1989. évi II. Tv., Az egyesülési jogról szóló…” alapján működő, a megye vadgazdálkodóit összefogó megyei szervezet.
Tagja lehet minden olyan vadászati szervezet, (vadásztársaság, földtulajdonosi közösség, gazdasági társaság, bérkilövő egyesület) amely vadászattal, vadgazdálkodással kapcsolatosan működik Somogyban.


Tartalom átvétel