NAV állásfoglalás...

Tisztelt Elnök/Közös Képviselő/Vezérigazgató Úr!

Május elején a vadásztársaságok körében komoly gondot okozott a 89. évi II. törvény helyébe lépő, a civil szervezetekre vonatkozó új jogszabály, mely kimondta, hogy amennyiben az egyesület bevételeinek 60 %-a vállalkozási tevékenységből származik, úgy a vadásztársaság egyesületként tovább nem működhet.
Ezzel kapcsolatban valamennyi vadászatra jogosult részére kiküldtünk egy alapszabály mintát, értelmezve a civil törvény egyesületekre vonatkozó paragrafusait, hogy fel tudjanak készülni az esetleges változásokra. Ezzel párhuzamosan az Országos Magyar Vadászati Védegylet állásfoglalást kért a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, hogy a vadásztatás és a vadhús értékesítés az egyesületek vonatkozásában cél szerinti tevékenységnek minősíthető-e, vagy vállalkozási tevékenység?
Mellékelten megküldjük az Önök részére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állásfoglalását, mely ismét érdekképviseleti munkánk eredményességét tükrözi (mellékelve).


Kérjük, hogy a már korábban megküldött anyaggal együtt értelmezve, az őszi közgyűléseken módosítsák alapszabályaikat, hogy azokat a bíróságok mielőbb jóváhagyhassák.

Kaposvár, 2012. augusztus 21.

Vadászüdvözlettel:
                
                
                                   Berend Ferenc                                                Kemenszky Péter
                                        elnök                                                               fővadász