Fegyverek időszakos vizsgálat alóli mentessége

 Tisztelt Elnök/Közös Képviselő/Vezérigazgató Úr!

Ismét, a vadászokat érintő, pozitív változásokról tájékoztatjuk Önöket, ami egyúttal azt jelenti, hogy a Védegylet elnöke által tett vállalások és ígéretek továbbra is megvalósulnak. A Magyar Közlöny 2012. évi 76. számának 12024. oldalán jelent meg a „Nemzetgazdasági miniszter 12/2012.(VI.25.) NGM rendelete, a fegyverek, lövőkészülékek, valamint ezek lőszereinek vizsgálatáról szóló 31/2006.(VI.1.) GKM rendelet módosításáról”, melynek 2. § (3) bekezdése kimondja, hogy a már használatban lévő vadász és sportlövő fegyverek az időszakos vizsgálat alól mentesek, e lőfegyvereket csak abban az esetben kell vizsgálatra bemutatni, ha a fegyveren fődarabcserét, vagy a teherviselő elemén, az elsülő és biztosító szerkezetén javítást hajtottak végre. Ebben az esetben a bemutatási kötelezettség a javítást végző, az értékesítés, illetve megszerzés esetén – a felek eltérő rendelkezése hiányában – a fegyvertől megváló személyt terheli.

 
Tisztelettel kérjük az Elnök/Közös Képviselő/Vezérigazgató Urat, hogy a rendelet megjelenéséről a tagságot és a hivatásos vadászokat tájékoztatni szíveskedjen.

Egyúttal tájékoztatjuk, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díjra vonatkozó VM állásfoglalásról amint azt a Minisztérium megküldi, szintén értesíteni fogjuk Önöket.

         Berend Ferenc                                    Kemenszky Péter
                elnök                                                   fővadász