Hivatásos vadászok megyei - kamarai támogatása Somogy megyében

Az Országos Magyar Vadászkamráról szóló 1997. évi XLVI. törvény módosítását követően az OMVK és annak Területi Szervezetei többletforrásokhoz jutottak. A Somogy megyei Területi Szervezet ezen forrásainak jelentős részét - évente meghatározott célterületeket kitűzve - a vadászatra jogosultakra, a hivatásos vadászokra, az új vadászok felkészítésére, az ifjúságnak a természetszeretetre való nevelésére, összességében a megye vadgazdálkodásának támogatására kívánja fordítani a jövőben.
 
Ennek a döntésének megfelelően hozta létre a közelmúltban a Megyei Vadgazdálkodási Alapot is, és jelen támogatás is ezen intézkedés része:
Az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete ezzel a támogatással a hivatásos vadászok munka- és életkörülményeinek javítását kívánja előmozdítani, egyben a munkáltatói terheket enyhíteni. Ennek érdekében 2018-ban a munkájukhoz szükséges szolgálati egyenruha és felszerelés megvásárlását támogatja 41.000,- Ft/fő (azaz negyvenegyezer forint) összeggel hivatásos vadászonként.
 
Az OMVK Területi Szervezete erről szóló döntését a 15/2017. Elnökségi határozatában hozta meg, amelyet a Megyei Küldöttgyűlés 5/2018.(05.10.) számú határozatával megerősített. A nevezett határozat 7,5 M forintot hagyott jóvá a cél érdekében, amely jóváhagyást követően a munkáltatókkal és a Vadászati Hatósággal egyeztetve, és a kamarai nyilvántartással összevetve 185 hivatásos vadász támogatható az összegből.
 
A döntés értelmében kizárólag az a hivatásos vadász támogatható, aki tényleges terepi szolgálatot lát el illetékességi területén, és így a szakma kinti frontvonalán telnek a mindennapjai. A támogatás a vadászatra jogosulton keresztül történik (de személyre szóló), és kizárólag a törvényi mellékletben felsorolt felszerelésekre fordítható. A támogatással kapcsolatos dokumentációt (támogatói megállapodások, tájékoztatás stb.) az érintettek a napokban kapják készhez.
 
Kemenszky Péter
titkár