Felhívás dúvad gyérítési programra

Tisztelt Elnök Úr/ Vadászmester Úr/ Képviselő Úr!
(Felhívás a Somogy megyei vadászatra jogosultakhoz)

Az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete az idei évben is - részben megváltoztatott feltételek mellett - az egész megyére kiterjedő dúvad gyérítési programot hirdet meg.

A program időpontja:
2018. június 15. (péntek) 00.00 órától június 24. (vasárnap) 24.00 óráig.

A program során elejthető minden jogszabályban engedélyezett „Egyéb apróvadfajok” besorolásba tartozó (79/2004. (V.4.) FVM rendelet 5. számú melléklete szerint) vadászható vadfaj, a jogszabályban engedélyezett módszerrel és eszközökkel, egyéni és társas vadászati móddal. Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a borz, a szarka, a szajkó és a dolmányos varjú esetében az I. fokú Vadászati Hatóság a jóváhagyott éves vadgazdálkodási tervekben idényen kívül engedélyezte a teljes megyére vetítve az elejtést, tehát az említett fajok a programban a vadászati idényüktől függetlenül elejthetőek!Mivel az ellenőrzés lehetőségei erősen korlátozottak, kérjük a vadgazdálkodókat és a vadászokat ne éljenek vissza ezzel, minden jogosult csak a saját területén és a megjelölt időben terítékre hozott példánnyal vegyen részt a versenyen. Az elejtett egyedekről készített, dátumbélyegzővel ellátott fotókat, az elejtést követően azonnal kérjük az alábbi lehetőségek valamelyikére megküldeni a vadászterület, és az elejtő nevének feltűntetése mellett. Egy vadász egy időpontban elejtett több egyedéről egy képet kérünk küldeni.

A fotók beküldésének módja:

            MMS-ben: +3630/2980340

        e-mailben: vadaszkamara.somogy@gmail.com (amennyiben a technika lehetővé teszi (4G)                                       akkor ezt kérjük használni, ez díjmentes!)

A terítékek összesítését, a teríték-nyilvántartó lapok összeállítását a fentiek alapján a Kamara végzi el, ezért kérjük az előírások pontos betartását.

A programban részt vevő vadászatra jogosultak közül a nettó vadászterületre vetített legnagyobb terítéket produkáló jogosult vándorserleget kap.

A gyérítési program során terítékre került egyedeket egy közös terítéken mutatjuk be, és itt kerül sor a verseny eredményhirdetésére is. A terítékre 2018. június 25-én (hétfő) de. 10.00-kor kerül sor, a teríték helyszíne: Somogy Megyei Vadászok Szövetségének vadászterülete, 7400 Kaposvár Kaposfüredi út, Volán telep mögött (GPS: Észak: 46.232760, Kelet: 17.465043).

Az elejtett példányokat megjelölve (vadászterület, elejtő neve) a fenti helyszínre kérjük elhozni és 09.30-ig kérjük a szervezőknek leadni. A tetemek teríték utáni elszállításáról a szervezők gondoskodnak.

Részletes információ Dr. Varga Gyula OMVK SMTSZ hivatásos vadász alelnöktől, továbbá Kemenszky Péter OMVK SMTSZ titkárától kérhető. A programra az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezeténél lehet jelentkezni e-mail-ben a vadaszkamara.somogy@gmail.com címen, vagy telefonon Máj Orsolyánál a 82/ 526-288-as telefonszámon.

Kaposvár, 2018. május 16.

Vadászüdvözlettel:
Dr. Varga Gyula
OMVK SM Területi Szervezet
hivatásos vadász alelnök