Természettakarítási akció Somogyban

A korábbi évekből már jól ismert Tavaszi Természettakarítási Program 2018-ban is meghirdetésre kerül Somogyban.

A programszervező a Somogy Megyei Vadászkamara és a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége.

Javasoljuk a Tisztelt vadászatra jogosultaknak, hogy vegyék fel a működési területükön található önkormányzatokkal, iskolákkal, futball klubokkal, környezetvédő és természetvédő szervezetekkel a kapcsolatot a közös, vadászok által irányított hulladékgyűjtő akciónap megszervezése céljából.

Javasoljuk továbbá, hogy az akciót még április hónapban szervezzék meg, amíg a vegetáció nem takarja el az összegyűjteni valót. A kiemelt időpont a vadászok részére április 21-22, de a jogosultak ettől természetesen eltérhetnek.

Kérjük a vadászatra jogosultakat, hogy a hulladékgyűjtés sikerességének érdekében a személyes részvétel és a koordináció mellett az alábbi eszközökkel támogassák a résztvevőket:

- Madzag, a zsákok száját bekötendő

- Hulladéktároló vastagfalu fekete szemeteszsák esetleg konténerek

- Munkavédelmi gumikesztyűk

- Láthatósági mellények

A munkák szétaprózódásának elkerülése végett kérjük, hogy inkább egy, de hosszabb, látványosan szennyezett útszakaszra, vagy területre koncentrálódjon a szemétgyűjtés!

Amennyiben a Tisztelt vadászatra jogosultak a 2018. évi természettakarítási akcióról képes és szöveges beszámolót küldenek (Kaposvár, Zárda u. 18 vagy e-mail: vadaszkamara.somogy@gmail.com), azt a Somogy Megyei Vadászkamara  és a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége honlapján, hírlevelében, és az országos médiumokban is megjelenteti.

Aktív részvételükben bízva.

Kemenszky Péter
titkár