Hölgyklub

2014 augusztus 01

Szerbiában fürjeztünk

Kedves meghívásnak tettünk eleget többen augusztus 1-3-ig. A szerb Artemida Vadászhölgyklub – elnök asszonya Pesti Tamara - meghívása értelmében szezonkezdő fürjvadászatokon vehettünk részt Adán. Sajnos csak öten érkeztünk a nagyobb létszámra vonatkozó invitálásra, ám a Somogyi Vadászhölgyek Klubját kis csapatunk is méltón képviselte. Így tehetségünkhöz és lehetőségeinkhez mérten szép eredményt produkáltunk a néha nem is túl könnyű terepviszonyok között.

1-én este szeretettel fogadtak minket a szerb-magyar vadászhölgyek,- a finom vacsora után hamar elfoglaltuk hajlékunkat, hisz hajnalban igen korán a területen kellett lennünk. Aki még nem élhette át, javaslom, - ha teheti, ne hagyja ki vadászéletéből ezt a nagy koncentrációt, ügyességet valamint gyorsaságot követelő apróvad vadászati módot!

Több szakaszból állt a délelőtti hajtás a hatalmas, felcsapzott búzatarlón. Kellemesen elfáradva tértünk az adai vadászházhoz, ahol többeket közülünk ünnepélyes keretek között a teríték mellett avathattunk fürjvadásszá. Őzpörkölt ebédünket megtisztelte a vadásztársaság elnöke és Carlo Kvapil az Artemida mecénása – valamint a több kedves szerb-magyar vadász, akikkel együtt hajtottunk. A késő délutáni és esti órákat ismét fürjezéssel töltöttük, már kicsit rutinosabban, több madarat ejtettünk. Este fincsi fürjvacsorával kedveskedtek nekünk vendéglátóink, az egyik szerb vadászhölgy még igényes szintetizátorjátékával és dalaival is szórakoztatott minket. A jó hangulatú, szép ünnepi este után hajnalban megint kimentünk a területre, immár harmadszor. Töretlen volt bennünk a lendület, igyekeztünk megint több fürjet lőni. Ismét szép terítéket készítettek meghívóink, majd sok élménnyel feltöltekezve hálásan mondtunk köszönetet és búcsúztunk az Artemida tagjaitól és a többi kedves vadásztól. Szívből örülünk, hogy immár másodszor tudott találkozni a két klub, bízva a hosszú távú együttműködés reményében váltunk el. Mi még öten hazaindulás előtt gyönyörködtünk kicsit az adai Tisza partban… 

Read 31 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés