Hölgyklub

2019 máj. 17

Somogyváron jótékonykodtunk

Az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezetének Kulturális Bizottságán belül működő Somogyi Vadászhölgyek Klubja és annak karitatív tevékenysége sokak számára már ismert szerte a megyében. A hölgyek nemcsak a Somogy Megyei Vadásznapokon jótékonykodnak közel kilenc éve, hanem minden év decemberében felkeresnek hátrányos helyzetű térségeket, falvakat, intézményeket, hogy megörvendeztessék a kiválasztott gyermekeket, családokat. Jártak már Bőszénfán, Hajmáson, Zselickislakon, Zselicszentpálon, Bárdudvarnokon, a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában, az idei évben pedig a Somogyvári Szent László Király Általános Iskola 4. osztályos tanulóihoz látogattak el. A korábbi karácsonyi ajándékdobozok helyett most valami egészen mással készültek. Az osztály tizennyolc tanulójának édességgel megtöltött mikulás csomagot, szaloncukrot, süteményt és mandarint vittek.

A gyermekek csak annyit tudtak a szervezésből, hogy vendégeik érkeznek. Osztályfőnökük Kaponya Anikó segítségével énekekből, versekből összeállított műsorral készültek. Izgatottan várták a találkozást, hogy előadhassák kis műsorukat. Mindenki bártan énekelt és szavalt, csodaszép műsort kaptak emlékbe a hölgyek a gyermekektől. Az ajándékosztás előtt a falu polgármestere Gyurákovics László méltatta a hölgyek kezdeményezését és köszönte, hogy a sok hátrányos helyzetű térség közül pont az övékbe látogattak el, és bízik abban, hogy máskor is lesz módja találkozni a Somogyi Vadászhölgyek Klubjának tagjaival. Szántó Zoltán intézményvezető is megköszönte a hölgyeknek, hogy gondoltak iskolája tanulóira. Mindezek után a gyerekek boldogan vették át csomagjaikat és kóstolgatták a hölgyek által készített és kínált süteményeket. Kíváncsian kukucskáltak bele a csomagokba, volt olyan tanuló, aki bátran bontotta ki és csillogó szemmel osztályfőnökéhez szaladva mondta: „Ez több, mint amit valaha álmodtam.” Ezekért a pillanatokért éri meg igazán adni, látni a gyermekek őszinte örömét, boldogságát mindig szívet melengető érzés.

“A boldogságot nem lehet ajándékba kapni. Egyetlen titka: adni, mindig csak adni, jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, és sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet.” (Goethe)

Read 211 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés