Aktualitások

2019 máj. 08

Te Szedd

Az idei évben a korábbi időpontra, március 23-ra meghirdetett Te Szedd szemétszedési akcióban vettünk részt. A regisztrációnál 200 darab zsákot igényeltünk, amit a tagjaink megtöltöttek PET palackkal, olajos flakonokkal, sörös és energia italos dobozokkal, különböző könnyű, egyéb szeméttel. Ez a rengeteg szemét a Gyótai és a Somogyfajszi vadászháznál várja, hogy elszállítsák.

A vadásztársaság tagjai közül 10-en jöttek el, mindenki hozott magával még valakit, voltak ott feleségek, barátok, gyerekek, ismerősök. A hivatásos vadászaink szintén hoztak segítséget, így összesen 24-en vettünk részt Gyótapuszta, Pusztakovácsi és Somogyfajszi beíró körzetekhez tartozó erdőkben végzett szemétgyűjtésben. A közlekedési utak melletti árkokban, a turista útvonalak mentén, a vadászaink által leggyakrabban felkeresett magaslesekhez vezető utak környékén, a vadvédelmi kerítések építési területein szedtünk össze még 85 zsák szemetet. Így összesen 285 zsák szemét gyűlt össze. Felszámoltunk két kisebb szeméttelepet is, ami két 6 köbméteres konténerbe fért el, Tv, hűtőszekrény, különféle gépjármű karosszéria elem, babakocsi, műanyag bútorok, építési, bontási törmelék. 24 darab autógumit, 8 darab nagyméretű traktor gumit is behoztunk, amit fel kel darabolni, hogy egy gumi hasznosítással foglalkozó cég bedarálhasson Marcaliban.

Mivel sokkal többet sikerül összeszedni, mint amit ingyen elszállítanak, úgy gondoltuk, csatlakoztunk az Önök által meghirdetett Tavaszi Természettakarítási Programhoz is. A plusz 85 zsák szemét, a két konténer, valamint a gumik elszállításáról nekünk kell gondoskodni. Jó kis csapatépítés volt, abban a szép tavaszi időben.

Az április 6-án megtartott közgyűlésünkön minden résztvevőnek, egy üveg minőségi bort adtunk ajándékba a részvételért és pezsgővel koccintottunk az Ő egészségükre is.

Tibáld Béla
Vt. elnök

Read 46 times
© 2019. OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete. Minden jog fenntartva.

Keresés